dimarts, d’agost 01, 2006

VBI BENE IBI COLONIA



Visc entre dos móns. Dues mentalitats que sense ser tan oposades, tenen les seves diferències substancials. I ambdos móns m’hi sento bé. I ambdues mentalitats les faig meves. Tinc la meva esquizofrènia particular i geogràfica.

És per això que quan torno a casa de vegades he de matisar de quina en parlo, si la del nord o la del sud, perquè si una ja ho era -encara que no triada, sí volguda-, l’altra ho ha esdevingut d'estimada amb el pas del temps.

Quan m’acosto a la casa del nord sento una especial calma quan encara de lluny les agulles de la catedral em donen la benvinguda i m’anuncien que ja queda poc per arribar al meu destí. Sortint de l’autopista i enfilant l’avinguda sé que fluiré amb el Rin a la meva dreta per arribar al semàfor que hi ha nomès sortir del túnel i que em recordarà que a la meva esquerra, ella tota sencera, em saluda de nou.

És aquí on també em sento bé. És aquí on he fet créixer les meves arrels transportades des del sud. Arrels, que per altra banda i sense perdre la seva profunditat necessaria per a viure, mantenen el contacte amb la superfície. No sé sap mai si pot arribar el dia que calgui desenterrar-les…

4 comentaris:

Eumolp ha dit...

Bentornada, amiga. La veritat és que ja em trigàveu!

arsvirtualis ha dit...

Ja veus bon amic, mentalment estic encara de vacances i em sento molt mandrosa.

Lupus Minor ha dit...

Viure entre dos mons és una expressió que em resulta familiar. Tu també udoles a la lluna?

arsvirtualis ha dit...

Jo deambulo, i si és plena amb més intensitat.