divendres, d’octubre 05, 2007

Frankfurt 2007 a Colònia




Us presento el programa d'activitats literàries que el Centre Cultural Català de Colònia e.V. ha organitzat sota el suport de l'Institut Ramon Llull dins del marc de la Fira del Llibre de Frankfurt a/M que enguany com ja sabeu té a Catalunya com a país convidat. Totes aquestes activitats hi consten en el programa oficial de la Fira.


Diumenge, 7 d'octubre 2007, a les 18.00, Casa de la Literatura de Colònia e.V.


Vespre literari sota el títol „Cultura catalana, singular i universal“ amb els escriptors Maria Barbal, Jaume Cabré, Eduard Márquez, Miquel de Palol i Baltarsar Porcel.
Organitzadors: Casa de la Literatura de Colònia e.V. Literaturhaus Köln e.V.
Schönhauserstraße 8

50968 Colònia


Dilluns, 8 d'octubre de 2007, a les 19.00, Llibreria Ludwig - Estació Central de Colònia

Vetllada literària amb l'autora mallorquina Carme Riera que presentarà el seu llibre „L'estiu de l'anglès“, publicat en alemany el passa més d'agost. Conferència sobre la problemàtica presentada en la traducció d'obres literàries. Entrada gratuïta. 

Ludwig Buchhandlung
Trankgasse 11
Im Hauptbahnhof
50667 Köln


Dijous 11 d'octubre de 2007 a les 19.00, SIDISPOT

Inauguració de l'exposició conjunta Barcelona-Colònia amb artistes de l'Escola Massana de Barcelona: Sandra Guiloff, Viktoria Campillo i Christine Kaupmann. Fins al 25 d'octubre. Entrada gratuïta.

Exposició Idelfons Cerdà, “Urbs i territori, Una visió de futur” dins del marc del Fòrum d'Arquitectura - Plan 07. Fins el 25 d'octubre. Entrada gratuïta.

SIDISPOT
Marzellenstraße 43a

50668 Colònia


A call for free, dimecres, 17 d'octubre a les 19.00, SIDISPOT


Lectura de dues històries a càrrec de les pròpies autores, Dr. Pilar Baumeister i Fahime Farsaie les quals van participar en la performance „A call for free“ feta a Colònia el passat més de juny. En la vetllada es projectarà una petita pel·lícula que es va rodar durant la performance. El passat mes de juny l'artista Josep-Maria Martin va portar a terme aquesta acció a partir d'una caravana estacionada a diversos barris de Colònia. Durant un dies qualsevol persona tenia la possibilitat de trucar de franc a qualsevol part del món. Després de la trucada se'ls feia una entrevista i de les moltes fetes han resultat històries molt interessants. Aquestes històries es publicaran a la Fira del Llibre de Frankfurt. Hi haurà també la presència de l'alcaldessa de Colònia, la senyora Spizig, la qual ens llegirà també una de les històries. Entrada gratuïta.
SIDISPOT
Marzellenstraße 43a

50668 Colònia



Esteu convidats!!

13 comentaris:

espiadimonis ha dit...

Eyow! Si en feia de temps que no venia per aquí! Veig que continues tan vital com sempre. Enhorabona i endavant.

Anònim ha dit...

Caram, quina activitat que porteu al damunt! Enhorabona pel programa i que surti tot de meravella!!

Albert ha dit...

Gràcies per la convidada, però ja t'imaginaràs que no hi arribo. Sid e cas, i com ha proposat en pere, fes-nos-en cinc cènims de com va tot plegat. Siau.

el llibreter ha dit...

Gràcies per la informació!

Dimarts em passejaré per les llibreries de Frankfurt. Alguna recomanació?

Salutacions cordials.

el pensador ha dit...

No m'havia passat pel cap que m'hi poguessin arribar a convidar ;-) Malauradament, però, raons d'estat —ja coneixes el feble estat de salut del rei aquí a casa nostra— m'impediran d'assistir-hi. [;-) altre cop] Gràcies de totes maneres.

mar ha dit...

bon dia, ars
M'agrada tenir la casa plena d'amics i per això venia a convidar-te a la inauguració del nou "brisalls". Espero que t'agradi.
mar

Anònim ha dit...

tan de bo que a partir d'ara només sentim a parlar de literatura.
Que vagi molt bé, Ars! (i gràcies per convidar-nos)

Anònim ha dit...

Una tasca magnífica! Moltes felicitats.

Fins aviat!

Anònim ha dit...

Hola,

Acabo de descobrir el vostre magnific blogg, tot buscant relacions entre Catalunya, Fira de Frankfur i Colònia. Per raons biografiques de la meva xicota -
d' Alcalá D'Henares , però que va viure a Koln fins els 8 anys- hi farem una escapada des del dijous 18 d' octubre fins diumenge.em preguntava si encara hi haurà a Koln alguns actes programats pel Ramon Llull, o de qualsevol dels organismes implicats en la invitació de Catalunya a la Fira del Llibred' enguany.

Gràcies d' antuvi

Jordi

arsvirtualis ha dit...

Eps! Espieta, doncs sí; qui no es mou corre el perill de rovellar-se...


Ferran, calia aprofitar l'ocasió i també la polèmica generada. Per cert, fins ara no ens han publicat la carta al diari, i si vols que et sigui franca no m'estranya. No és el primer cop. Tanmateix i per sort han hagut altres escrits i informes més seriosos i amb més ajustats a la realitat.


Albert, si em permets els cinc cèntims els faré quan acabi la setmana.


Disculpa Llibreter no haver-te contestat abans, però aquesta setmana ha anat de bòlit i per a més inri dos troians han fet miques el meu programa de correu i part del disc dur. Suposo que per a la recomanació arribo tard; tanmateix tinc pensat d'escriure una entrada amb autors -dins de la literatura alemanya- que m'agrada llegir la seva obra. Tan de bo no sigui llavors tard per a tu!

Salutacions cordials!



Pensador, ja veus i bo hagués estat haver-te trobat per aquestes contrades. Però també en sóc conscient de les responsabilitats dels "homes d'estat" i és que de vegades el protocol pot ser molt rígid. :)


mar, moltes gràcies per convidar-me a la teva nova casa. Pots estar-ne segura que trucaré a la porta silenciosament...



Tens raó Ramon, però al nostre país -i al veí- ja fa anys que s'ha obert una de les caixes de Pandora i sembla que ja no es pugui desvincular aquest matrimoni forçat que hi ha entre llengua-literatura-política. Sort dels escritors i gent de cultura que té aquest país, perquè de la rastrera classe política que gaudim els darrers anys només podem esperar agonies.


Gràcies, martí! ;)


Hola i benvingut, Jordi. Doncs per la nostra part ja no tenim cap acte més i respecte la fira dir-te que demà diumenge és el darrer dia. Ara bo, us podria donar un parell d'idees per passar uns bons dies per Colònia, això sí, veníu amb una mica de paciència perquè actualment la ciutat està "forada" per tot arreu.

Salutacions cordials!

Anònim ha dit...

Ei Ars! Com ha anat la setmana literària a Köln?? Només que hagi tingut la meitat de l'èxit que ha suposat Frankfurt, ja podeu estar contents! Espero els cinc cèntimc de resum quan tinguis una estona. Bis bald!

arsvirtualis ha dit...

Hola Ferran,

La setmana literària ha anat molt bé. Ahir vaig anar a la fira i vaig assistir a la lectura de Sánchez Pinyol i a la posterior cloenda i traspàs per part d'en Balthasar Porcel a l'escriptora d'Estambul Elif Shafak.

Però no sols havia escriptors i gent vinculada al món de la cultura, els polítics també van fer acte de presència enfonsats a les butaques sense obrir la boca. (Carod "jugant" amb el seu mòbil durant la lectura d'en Sánchez Pinyol, i Bargalló més "alliberat i espontàni" que quan era conseller en cap.

Quan passi aquesta setmana intentaré escriure com va passar aquesta setmana, aquí i allí; ara estic immersa en la realitat que em transporta a juntes d'avaluació i reunió de pares. Ho tornaré a sobreviure, un cop més...

JoanAlbor ha dit...

un programa molt interassenat estarem atents als teus comentaris sobre com ha anat la cosa :) ... Aquesta primavera passad he estat treballant en un projecte europeu amb gent de Rheda-Wiendendbrüc encara que malauradament no vaig poder anar-hi a la reunió que vam tindre allà, però després he coincidit amb ells ací a casa i també a verona que era l'altre membre del projecte junt a nosaltres i la veritat curiosa gent , malgart que no acabe de compartir com tenen l'enfocament de l'ensenyament allà , més aviat ho tracten de manera purament "empressarial" els resultats i el treball que fan tenen uns resultats admirables i una manera de treballar molt metòdica , res a veure amb la "quasiimprovisació" tan comuna per ací... també he de dir que és una impressió i que també és una part de l'ensenyament molt específic el que tracten.. en tot cas molt interssenat està gent :)
PD. per cert artvirtualis, crec que he tornat una miqueta "a la meua casa virtual" , estàs convidada a un cafenet :)