dimecres, de maig 02, 2007

La pàgina 139...
En Ricard Garcia m'ha passat la pilota convidant-me a participar en aquesta mena de joc en cadena. En un principi he pensat que estàveu de sort perquè recent tornada de casa he pogut carregar la maleta de llibres que ompliran el meu rebost.

Incís: és el primer cop que em col.loquen l'adhesiu de “schwer/pesada” però per sort no he hagut de pagar res.

El problema que es presenta, és que estic de trasllat i visc en un estat de càmping total, vaja envoltada de caixes per tot arreu. Sols he deixat fora uns quants llibres que necessito per a treballar o d'altres que estic llegint ara o que de tant en tant llegeixo. Com no us vull fer una mala jugada -perquè no tenia cap intenció de traduir- no plasmaré el contingut de la pàgina 139 del llibre que en realitat estic llegint.

He pensat que us regalaré un poema, d'un poeta que nit rere nit vetlla el meu son i que de tant en tant amb l'ajut de l'atzar l'assaboreixo com aquell qui mossega una cirera carnosa, dura, roja...

III, 62

O folla amor, en l'hom molt desitjós,

cabre no pot en ell sats coneixença:

sa passió li torba sa ciença
e majorment lo qui és amorós.

Ausiàs March

Joan Ferrater

Les poesies d'Ausiàs March
Quaderns Crema, 1979

I ara tinc el problema de passar la pilota. O arribo tard o els meus contertulians tenen una certa reticència a participar en aquesta mena de jocs. De totes maneres i en un acte d'optimisme agosarat opto per passar-la a Eumolp, Ramon Aladern i el Pensador. Això sí, no em faig responsable dels seus "no-actes".


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja està fet, C-E. (tot i les meves reticències)
:))

arsvirtualis ha dit...

I jo que t'ho agraeixo encara més, però com ja sabràs trencaré tradicions, que de vegades per això existeixen. ;-)

Anònim ha dit...

M'ha agradat aquest joc de casualitats que ha fet que triessis Ausiàs March. Gràcies Clara-Hipàtia per seguir-me la veta. Salutacions.

Eumolp ha dit...

Malgrat sembli impossible, he aconseguit alçar uns mil·límetres la tapa del sarcòfag. Vejats miracle!

arsvirtualis ha dit...

Hola Ricard, l'he seguit perquè em venia de gust, però em sento força incòmoda fent aquesta mena de "fitxa". I què et diré de la meva tria? Doncs que és un dels meus poetes de capçalera i m'agrada tenir per companyia la cadència de la seqüència dels seus mots.

arsvirtualis ha dit...

Eumolp, quina mala consciència tinc d'haver torbat el vostre repòs etern. Ja em disculpareu l'intromissió...