dimecres, d’abril 26, 2006

Futurable
Examen d’història
Tema trimestral: la Grècia clàssica
Curs: 6è

A la pregunta:

“Warum haben die Griechen die Stadt Troja belagert?”
(Per què van assetjar els grecs la ciutat de Troia?)


una alumna em dóna la resposta:


“Weil es dort nicht so viel Nahrung gab, und weil sie ihnen helfen wollten“


que traduït ve a dir...


Perquè allí no hi tenien massa aliments i perquè els volien ajudar.Francament, fins ara desconeixia l’activa participació grega en la fundació de la FAO.Sic transit gloria mundi....

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ep! que no veus que segueix un criteri políticament correcte? I si no, mira't la doctrina Bush en la invasió de l'Iraq. Jo diria que li hauries de posar un deu.
:)))

Albert ha dit...

Potser l'alumne o el seu pare és d'una ONG i té aquesta perspectiva de la intervenció.

Eumolp ha dit...

Valga'm sant Antoni gloriós... i quin escepticisme, i quina poca confiança en la bondat natural de l'ésser humà. Ja veig que caldrà fer un repasset a l'obra de Jean-Jacques Rousseau... Per bé que si ho vas a mirar és ben possible que mai no s'hagi donat en la història del pensament una tal candidesa. O sigui que,com sempre, no sé a quina carta quedar-me.

En fi, és el que hi ha.

Berta ha dit...

Sic transit gloria mundi, rosa rosa, amaor-amans-amandis
fa pocs anys!!!!!Però la Glòria, glorita, glorieta, rotondo, gloriuetes, glori, gloriues o Gloria, que no hi falte, mai!


sempre amb vosaltres....

arsvirtualis ha dit...

Aladern, sols em faltava això... Tenir infiltrats espontànis dins de le meves files! :-)

arsvirtualis ha dit...

La propera classe faré que la meva alumna deletregi el mot "O N G" a veure com s'ho fa....

arsvirtualis ha dit...

Eumolp, és que vós sou un confiat a l'antiga, i és que els anys sembla que donen una certa perspectiva a tot (i segurament també al no-res).

Per no perdre temps alhora de fer el repasset, digueu-me, quin capitol en concret m'aconsellaria la vosta ínclita persona? Ja sabeu que la bona dosificiació del meu ego se n'aven fàcilment.

arsvirtualis ha dit...

Ui, Berta, preguntaré què és una declinació a les meves bestioletes, i això que en la seva llengua materna en tenen quatre i de forma activa.
Darrerament s'han format grups de lingüístes radicals que en plan guerrilla intenten salvar el genitiu per una banda i d'enviar missatges subliminals per a que la "plebe" diferenciï correctament en situacions més complexes el datiu de l'acusatiu.

Quina campanya més valerosa dins del caos idiomàtic que vivim!